Történet

A PUR-IZOLÁCIÓ k.f.t. a poliuretán (PUR) vagy poliisocianurát (pir) keményhabból készült hő-, víz- és hangszigetelés gyártására specializálódott társaság, amely termékeit közvetlenül az ügyfél által igényelt helyszínen, építkezésen szórással vagy öntéssel hordja fel a szükséges felületre. Komplex szolgáltatásokat kínál az alábbi területeken: hőháztartási - műszaki számítások, tervdokumentációk, anyagkiválasztás, technológiai eljárások és a Gusmer - Graco (USA) technológiai berendezésekkel történő kivitelezés. Számos európai szakemberrel dolgozik együtt a technológia fejlesztésén. Egyedüli kelet-európai társaságként már 1988-ban kiérdemelte az Egyesült Államokban a Polyurethane Roof Training Center Tanúsítványt. Szolgáltatásait egész Európa területén nyújtja.A PUR IZOLACE s.r.o.. cég kezdetei 1988-ig nyúlnak vissza, amikor a Litoměřicei OSEVA cégben az egykori kelet-német szakemberek bevonásával bevezették a szórt poliuretán keményhab szigetelés technológiáját.

 

A PUR IZOLACE s.r.o. társaságot 1991-ben alapították. 1992-ben létrehozták a PUR - IZOLACE Trading társaságot az anyavállalat kereskedelmi leányvállalataként. 1994-ben további leányvállalatokat alapítottak – PUR IZOLACE Opole Sp. Z o.o. Lengyelországban és a PUR IZOLÁCIÓ Kft-t Magyarországon. 1998-ban létrejött a PUR IZOLÁCIE SLOVAKIA s.r.o.

 

A PUR-IZOLÁCIÓ k.f.t. minden cégének gyártókapacitása összesen 13 mobil magasnyomású GUSMER/GRACO technológiai egység a poliuretán keményhab kiváló minőségű feldolgozására.

   

 

 

A cég szinte a kezdetektől foglalkozik technológiai fejlesztésekkel a környezetvédelem érdekében. A PUR-IZOLACE már 1993-ban (lásd a képet) intenzíven foglalkozott a környezetre ártalmas freongázok helyettesítésével. Rendkívüli korán bevezettük a teljesen ökológiai poliuretán habot az ózonrétegre gyakorolt zéró káros hatással (lásd a Publicisztika fejezet cikkét). A külföldi partnerekkel szoros együttműködésben vezettük be a rendkívül ellenálló, szilikon bázisú és hosszú élettartamú UV védőréteget (elsősorban a tetőfelületek szigetelésénél), beleértve a Cseh Köztársaságban történő gyártásukat is.

 

A világszínvonalú, poliuretán keményhab szigetelés teljes know-how-ját tartalmazza a „PUR IZOLÁCIÓ szigetelési rendszer“ termék.

További termékek: „PUR hőszigetelő rendszer“, a helyszínen öntött poliuretán keményhab és a „PIR hőszigetelő rendszer“, vagyis a helyben öntött poliizociánurát keményhab.

Aránylag új terméknek tekinthető (első alkalmazása 2005-ben történt) a „PUR IZOLÁCIÓ SOFT szigetelő rendszer“, vagyis a nyitott sejtszerkezetű, helyszínen szórt, könnyű poliuretán keményhab az alacsony energiaigényű és passzív házak, beépített tetőterek, stb. hang- és hőszigetelésére.

 

A cég jelentős szakmai elismerésnek tekinti a poliuretán keményhab feldolgozás területén, hogy az IAL CONSULTANTS 2007 decemberében megjelent „A Global Market Report on Spray Polyurethane Foams“, című kiadványában megemlíti társaságunkat (124. old., 8.9 pont)

 

A PUR-IZOLÁCIÓ k.f.t. társaság 2002 óta alkalmaz minőségirányítási rendszert: ČN EN ISO 9001

 

A PUR IZOLACE ® elnevezés 1992 óta bejegyzett védjegy, hasonlóan a SILICOAT ® terméknévhez.

 

A PUR-IZOLACE s.r.o. cég az alábbi jogosultságokkal rendelkezik a tevékenysége végzéséhez: 

·         ELASTOGRAN Polyurethane  GmbH (1992)

A PUR-IZOLÁCIÓ k.f.t. társaság tevékenységéhez szükséges minden terméket az Állami Termékminősítő Intézet - Jogosult személy vizsgált be és tanúsított (lásd Letöltések, Tanúsítványok).

 

PUR-IZOLACE s.r.o., Litoměřice, IČO 44227744

Poliuretán szigetelőrendszerek kivitelezésével:
replika omega

first copy watches omega imitation